Про те, що на МКС вирощують перець, ми писали на початку жовтня. Насіння доставили на станцію у червні в рамках експерименту з вивчення того, які продукти можна вирощувати в космосі. Експеримент повинен допомогти встановити можливі джерела їжі для тривалих місій, потенційно на Марс.

Цікаво Поряд із Землею пролетів астероїд, про існування якого ніхто не здогадувався: чому це погано

Астронавти діляться враженнями

Астронавтка НАСА Меґан Макартур написала у твітері в п'ятницю, що екіпаж спробував перець і що вона використовувала його в тако разом з яловичиною й овочами.

Вона назвала страву "найкращим космічним тако на сьогодні".

П'ятничний Бенкет! Після збору врожаю ми спробували червоне і зелене чилі. Потім ми заповнили анкети (повинні бути дані!). Нарешті я приготувала свої кращі космічні тако: яловичина фахіта, регідратовані помідори й артишоки, а також ЧИЛІ!

Тепер частину перцю повинні доставити на Землю, щоб детально вивчити вплив космосу на плоди. Вирощування їжі в космосі має логістичні переваги у порівнянні з доставленням упакованих з Землі. Крім того, вважається, що догляд за космічними культурами може мати психологічні переваги для екіпажу. Адже позаземні подорожі можуть тримати місяцями, а то й роками, і в умовах обмежених можливостей це заняття не лише стане способом зайняти свій час, а й допоможе підтримувати запаси продовольства на борту.